jueves, 24 de abril de 2014

Cadira Ramón, Ramón Bigas

Ramón Bigas és un dissenyador que creu fermament en la serietat i el pragmatisme. Entre alguns dels seus dissenys més coneguts estan el tren d'alta velocitat espanyol i el disseny del suport de la flama olímpica pels Jocs Olímpics del '92.

       

La cadira Ramón és una cadira lleugera i apilable i tant es pot utilitzar en interior com en exterior. Consta d'una estructura metàl·lica i el seient i el respatller estan fets a partir d'un tramat en medul·la natural o blanca. Sota el seient, la varilla metàl·lica traça a l'aire una ics que serveix per amortitzar estructuralment el pes de l'usuari.  

És de forma senzilla però ergonòmica ja que la forma d'aquesta és bàsica. Em crida l'atenció per la seva austeritat i per la polivalència que té pel fet de ser tant d'exterior com d'interior. A més a més el fet de que sigui apilable la fa ideal per a terrasses exteriors de locals i cafeteries. El tramat del seient i el respatller de color marró combinat amb el blanc de la varilla li dóna a la cadira un toc rústic i que crea un ambient acollidor allà on la col·loquem. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario